מה אלה כל המילים האלה שמופיעות באינטראקטיב ברוקרז?
*כל מה שנכתב בפוסט זה רלוונטי לחשבון מרג׳ין, חשבון מסחר שבו ניתן לקחת הלוואה מהברוקר כדי לקנות מניות.
נניח שהפקדתם 10,000 דולר למסחר אצל הברוקר.
יכול להיות שמתוך ה 10K השקעתם 3K במניות. הסכום שמושקע במניות נקרא Securities Gross Position Value, כאמור 3K. יתר הכסף, 7K, "חונה״ בחשבון ולא מושקע בכלום. זה יופיע במערכת כ״ USD Cash״ = 7,000$.
אז איך קוראים לכל הסכום יחד, המניות + מזומן? Net Liquidation Value (NLV), יעני ״שווי נזיל״, שהוא כרגע 10K. זה מה שיש לכם להנזיל כרגע אם תמכרו את כל הפוזיציות. זה מופיע לכם ממש למעלה, וזה מספר מאוד חשוב. לסיכום, במצב הנוכחי יש לכם NLV עשרת אלפים דולר, מתוכם 7,000 USD Cash, והיתר מושקע.
כתבות שעשויות לעניין אתכם
נניח שעכשיו החלטתם להשקיע במניות את כל המזומן הפנוי שלכם, ה 7K הנותרים. אחרי שתעשו זאת יופיע שיש לכם ״ USD Cash״ = 0$, אבל ה NLV יהיה עדיין עשרת אלפים דולר, בהנחה שמחירי המניות לא השתנו. פשוט שכל ה 10K במניות עכשיו.
אז השקעתם את כל ה 10,000 וקניתם מניות. זהו, ניצלתם את כל כוח הקניה שלכם. אבל אז אתם תגלו שניתן ״להיכנס למינוס״ ולהשקיע כסף שאין לכם. אז אתם משקיעים עוד 2000, ואז עוד 1000, ועוד 3000, ואז יופיע שיש לכם ״ USD Cash״ = 6000- (מינוס) בחשבון, כי חרגתם ב 6000 דולר מהסכום ששמתם.
אהלן, התמנפתם. אתם משקיעים במניות כסף שלקחתם כהלוואה מהברוקר. אין מה לחשוש מזה, רק להכיר את החוקים.
זו הלוואה, והיא עולה ריבית של משהו כמו 1.6% באינטראקטיב.
כמה הלוואה מותר לקחת?
אם אתם סוחרים שפותחים וסוגרים פוזיציות באותו היום, תוכלו להתמנף עד פי 4. כלומר אם הפקדתם 10K אצל הברוקר – תוכלו להשקיע עד 40K במהלך היום.
*עד* 40K, חשוב להדגיש.
אתם תגלו שאם אתם מחזיקים מניות אפל (שמדורגות גבוה אצל הברוקר) המינוף שיתאפשר לכם יהיה גדול יותר מאשר אם קניתם מניות קטנות ותנודתיות. לכל מניה יש ״ציון״ אצל הברוקר שקובע כמה כוח מינוף היא מקנה לכם.
בקיצור, ברמה התוך יומית תוכלו להתמנף עד פי 4. אבל עד סוף היום יהיה מותר לכם להיות ממונפים רק פי 2. כלומר overnight מינוף פי 2, intraday פי 4.
הברוקר יתריע לכם לקראת סוף המסחר במידה ואתם ממונפים יותר מפי 2, ואם אתם לא תעשו משהו לגבי זה הוא ינזיל לכם פוזיציות כדי שתישארו במסגרת מגבלת המינוף.
בשלב זה כבר קצת קשה לעקוב, וזה מבלבל, אז איך אני יכול לדעת אם אני ממונף יותר מדי וחרגתי מפי 2?
תחפשו במערכת ערך שנקרא SMA. הוא צריך להיות חיובי עד סוף היום. אם הוא שלילי לקראת סוף יום המסחר – ינזילו לכם פוזיציות. אגב SMA זה ראשי תיבות של Special Memorandum Account. אל תשאלו.
זיכרו – עד סוף היום SMA צריך להיות מספר חיובי (או לא שלילי בכל מקרה), אחרת תקבלו הנזלה של פוזיציות.
אז מה זה הנתון שנקרא Buying Power?
זוכרים שמותר לכם להתמנף עד פי 4 במהלך היום? אז ה Buying Power מראה לכם בתוך היום מה הסכום שעומד לרשותכם לקנות עוד מניות, בהתחשב בזה שיש לכם מינוף תוך יומי פי 4. שימו לב שאם תנצלו את מלוא ה Buying Power שלכם ה SMA יהיה שלילי, לכן שימו לב לזה, שלא ינזילו אתכם בסוף היום.
עכשיו במינוף יש ריסק. אתם קונים מניות עם כספי הלוואה מהברוקר. הברוקר לא מוכן להגיע למצב שהפסדתם את כספי ההלוואה. אז הוא מותח קו אדום של עד כמה שמותר לכם להפסיד. אם התיק שלכם יפסיד וירד מתחת לרמה המותרת של הברוקר – ינזילו לכם עסקאות (במידה ואתם לא תעשו זאת).
תזכורת, ה- NLV שלכם מראה מה סך שווי הנכסים (מזומן + מניות) שיש לכם להנזיל, שלכם ובבעלותכם. אסור שה NLV שלכם ירד מתחת רמה מסוימת (מה שעשוי לקרות אם המניות שלכם יתרסקו). הרמה המינימלית המותרת שמותר ל NLV שלכם לרדת אליה נקראת Maintenance Margin (MntMgn).
נניח שאתם כרגע בסדר ושה NLV שלכם גבוה יותר מה MntMg, יעני יש לכם עוד מרווח נשימה, והתיק שלכם לא ירד מתחת למותר. נניח לשם הדוגמה שאתם 3000 דולר מעל ה MntMg, זה ״מרווח הפסדים״, הכמה שמותר לכם שהתיק ירד עד שאתם מגיעים ל MntMgn. ה 4K האלה הם ה Excess Liquidity שלכם. כלומר ה ExLiq הוא ״כמה מותר לתיק שלכם לקטון עד שאתם מגיעים לקו האדום של ה MntMg״.